In de afgelopen periode is er het een en ander veranderd rondom Berkhof en Partners. Niet alleen zijn wij gefuseerd met Oord Verzekeringen uit Apeldoorn, wij zijn ook verhuisd naar een schitterende locatie aan het Oranjepark. Wij vinden het heel fijn dat ook Regiobank is verhuisd en nu weer bij ons in het pand zit. Naast nieuwe collega’s en een nieuwe locatie verandert er weinig door de fusie: wij blijven u graag van dienst als het gaat om uw financiën en alle risico’s en kansen die daarmee te maken hebben. Benieuwd naar onze nieuwe plek? Of heeft u vragen? Bel gerust, ….., of kom eens langs voor een bak koffie op de Van der Houven van Oordlaan 6 in Apeldoorn. Graag tot ziens!

Elk jaar mag je een maximaal percentage boetevrij aflossen op je hypotheek. Daarnaast geldt bij veel banken een minimumbedrag voor een extra aflossing. Is extra aflossen voor uw situatie handig of juist niet? Lees hier over de verschillende hypotheekvormen en hoe ke kunt aflossen.

Annuïtaire hypotheek: lage maandlasten

Met een annuïtaire hypotheek heeft u in het begin van de looptijd lage netto maandlasten, daarna stijgen ze geleidelijk. Voor gezinnen met jonge kinderen kan dit prettig zijn. Omdat hun totale maandlasten al hoog zijn, is het een uitkomst om de hypotheeklasten laag te kunnen houden. Tegen de tijd dat de hypotheeklasten flink oplopen, is het inkomen wellicht gestegen en zijn de kinderen misschien al financieel zelfstandig. Ook kan er een spaarpotje zijn opgebouwd, waarmee de hypotheekschuld versneld afgelost kan worden.

Ook de oudere huizenbezitter vindt de annuïtaire hypotheek dikwijls een goede keuze, zeker als zijn hypotheek relatief laag is. Want lage maandlasten zijn in de pensioenperiode vaak aantrekkelijk, aflossen heeft dan iets minder prioriteit.

Lineaire hypotheek: sneller een lagere hypotheekschuld

De lineaire hypotheek werkt anders: daar zijn de netto maandlasten in het begin hoog, maar dalen ze gedurende de looptijd geleidelijk. Een belangrijk voordeel van deze hypotheekvorm is dat u uw hypotheekschuld relatief snel afbouwt. Dat kan gunstig zijn voor jonge starters die willen toewerken naar lagere maandlasten tegen de tijd dat ze kinderen krijgen.

Ook voor mensen die binnen een jaar of 20 met pensioen gaan, kan de lineaire hypotheek een goede optie zijn om hun toekomstige financiële situatie te verbeteren. Omdat ze de hypotheekschuld snel aflossen, zorgen ze voor lage maandlasten in de pensioenperiode wanneer hun inkomen lager is.

Totale hypotheeklasten

Naast uw levensfase en uw financiële mogelijkheden, is ook de simpele rekensom betreffende uw totale hypotheeklasten een factor van betekenis. Dan blijkt dat u met een annuïtaire hypotheek doorgaans duurder uit bent dan met een lineaire hypotheek. Is een volledig lineaire hypotheek vanwege de hoge lasten in het begin toch te bezwaarlijk? U kunt soms ook beide hypotheekvormen combineren en profiteert dan van beide voordelen een beetje.

Welke hypotheek past bij u, nu en in de toekomst? Dat vergt een goede analyse van uw wensen en uw mogelijkheden. Als u contact opneemt met ons kantoor, gaan we het gesprek met u graag aan.

Aflossingsvrije hypotheek

Als u nog een aflossingsvrije hypotheek heeft, is aflossen een prima manier om meer zekerheid te krijgen dat u in uw woning kunt blijven wonen. Zonder hypotheeklasten kunt u uw pensioeninkomsten bovendien aan iets anders besteden aan wonen. Wilt u weten hoe u kunt aflossen op uw schuld en hoeveel? Neem dan contact op met ons kantoor.

 

 

De kosten van een uitvaart hangen sterk af van je eigen wensen. Een eenvoudige uitvaart kost ongeveer €4.000 tot €5.000. Bij een gemiddelde uitvaart ben je ongeveer €8000 tot €10.000 kwijt. Dit zijn behoorlijke kosten, die niet altijd zomaar beschikbaar zijn. Een uitvaartverzekering biedt dan uitkomst.

Als je veel wensen hebt en er komen veel nabestaanden, kunnen de kosten van een uitvaart zelfs oplopen naar €15.000. Je wilt natuurlijk niet dat deze kosten voor rekening van de nabestaanden komen. Met een uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een bedrag waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. Want nabestaanden hebben het al moeilijk genoeg.

Berkhof & Partners heeft al onafhankelijk, zelfstandig adviseur kijk op wat verzekeringsmaatschappijen bieden en voor welke prijs. We kijken graag met je mee en kunnen je adviseren welke maatschappij en welke verzekering precies past bij jouw wensen.

Wij mogen vaak klanten verwelkomen die een financiering hebben. Meer dan eens blijkt dat zij goedkoper uit zijn als ze de financiering onderbrengen bij Berkhof&Partners.

Een groot percentage van de Nederlandse consumenten heeft een financiering. Denk hierbij aan een lening (bijvoorbeeld een consumptief krediet), een lening voor woning, auto of mobiele telefoon. Voor deze leningen wordt heel vaak een veel te hoog rentepercentage gehanteerd. Berkhof&Partners bemiddelt ook in financieringen en kan in de meeste gevallen veel gunstiger tarieven en voorwaarden aanbieden.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Wisselen van bank is helemaal niet moeilijk! Zeker niet met de Overstapservice van RegioBank. Berkhof&Partners is zelfstandig adviseur van RegioBank en helpt u de overstap snel te regelen. Open je ook een nieuwe rekening bij RegioBank? Dan krijg je tijdelijk de eerste €50 cadeau.

De Overstapservice

In een paar korte stappen zet je al je betalingen om:

  • Open een rekening bij RegioBank en vraag direct de Overstapservice aan. Berkhof & Partners helpt je graag met het invullen van de formulieren.
  • Heb je een roodstandlimiet bij je bestaande betaalrekening en stap je over naar RegioBank? Denk er dan aan dat u opnieuw een roodstandlimiet aan moet vragen bij RegioBank.
  • Je nieuwe RegioBank-rekeningnummer wordt doorgegeven aan bedrijven en instanties die geld van je rekening afschrijven via een automatische incasso. Deze hoef je dus niet zelf te informeren.
  • Kijk op je afschriften of online van wie je geld ontvangt. Bijvoorbeeld je werkgever. Met de Overstapkaarten geef je je nieuwe rekeningnummer door.
  • Je krijgt van je oude bank een overzicht met alle periodieke overboekingen die eindigen. Zo kun je precies zien welke opdrachten je bij RegioBank moet invoeren.
  • Zodra de Overstapservice is ingegaan en je je Wereldpas en digipas van RegioBank hebt ontvangen, kun je je oude rekening opzeggen. Je kunt je RegioBank-rekening nu gaan gebruiken.
  • Op uw rekeningafschriften en Internet Bankieren van RegioBank zie je welke bij- en afschrijvingen via de Overstapservice zijn doorgeleid naar je nieuwe betaalrekening. Je ziet dit aan de tekst 'Overstapservice via [rekeningnummer oude betaalrekening]. Deze bedrijven of personen hebben je rekeningnummer nog niet aangepast. Je kunt deze alsnog een Overstapkaart sturen.
  • Na ongeveer 12 maanden ontvang je een brief van RegioBank. Hierin staat dat de service binnenkort eindigt. Controleer goed je laatste afschriften of raadpleeg Internet Bankieren om te controleren of er nog betalingen worden doorgeleid via het oude nummer. Berkhof&Partners kan je hier natuurlijk bij helpen.